2021 års reflextävling är avgjord och det vinnande bidraget kom från Högbyskolan på Hemse. Även en andra och tredje plats har utsetts.

Reflextävling. Vinnaren Terje visar upp sin vinstcheck framför jublande klasskamrater

Terje ritade vår nya reflex

Reflexer har ofta en begränsad livslängd och därmed behöver du byta ut dem efter två till tre år. Av denna anledning arrangerar vi med jämna mellanrum en tävling där gotländska skolungdomar får skicka in förslag på hur bolagets nya reflex ska se ut. I årets tävling deltog över 700 skolbarn och av dessa har nu en vinnare korats.

Terje Eriksson i årskurs 4 på Högbyskolan på Hemse blev den lyckliga vinnaren och hans ”butte” kommer därmed att tryckas på tiotusentals reflexer lagom till hösten. Klassen hade Gotlandstema när de ritade sina teckningar och för vinnaren Terje var det ett självklart val av motiv.

Jag tycker om att fiska!

Terje Eriksson, vinnare av reflextävlingen 2021

Tävlingen är ett sätt för oss att uppmärksamma att reflexer har ett bäst-före-datum och bör bytas ut då och då. Ny design betyder att det nu är dags att byta reflex.

Att engagera skolorna på ön känns självklart. Det är så kul att barn och unga på ön får chansen att rita något som kommer pryda gotlänningarnas ytterkläder under de mörka vintermånaderna. Med anledning av tävlingen skapar vi ett relevant tillfälle för skolorna att prata om trafiksäkerhet i klasserna och därmed vikten av att bära reflex.

Ca 40% av alla trafikolyckor som inkluderar gående sker när det är mörkt ute.

Genom att bära reflex minskar risken att råka ut för en olycka betydligt.

Pallplatserna i årets reflextävling

På första plats kom Terje Erikssons ”butte” och klass 4 i Högbyskolan. Vinst: Terjes design på tio tusentals reflexer kommande åren samt 10.000 kronor till klasskassan.

På andra plats hamande Joel Edsbagges glada murgrönelöv och klass 5A i Västerhejde skola.

På tredje plats hittar vi Lea Nybergs kvarnhus och klass 2 i Lärbro skola.

Vinsten till tvåan och trean var glass till hela klassen!

Bidrar till Agenda 2030 genom mål

Globala målen, Agenda 2030, Mål 11 Hållbara städer och samhällen

Linje

Relaterade engagemang