Tillsammans med Ryftes och deras vackra solrosfält samlade vi under sensommaren 2020 in pengar till Barncancerfonden.

Solrosor framför swishskylt

När Skördefestivalen ställde in sina planer med marknad och aktiviteter ville vi hjälpa till att få ut gotlänningarna på landsbygden. Därmed skapade vi en bingobricka med ett antal uppdrag för familjer att ta sig an i naturen. På bingobrickan fanns ett välgörenhetsstopp.

Plocka solrosor, swisha och bidra

Ryftes Grönsaker AB har under ett antal år odlat solrosor i syfte att få besökare och plockare att swisha pengar till Barncancerfonden. Ett initiativ som vi tycker är både vackert och bra. Därför uppmanade vi tillsammans med Ryftes gotlänningarna att åka förbi fältet för att plocka, swisha och bidra.

Idén till solrosfältet kommer från ett liknande fält som systrarna Erika och Karin på Ryftes såg på Instagram. Solrosfältet blommar under flera veckor på sensommaren och vem som helst kan åka förbi och plocka. De vackra blommorna finns i flera färger och storlekar.

För varje solrosmärkt Swish som kom in till Barncancerfonden la vi på Länsförsäkringar Gotland till ytterligare 100 kronor till potten.

Vi slog rekord! 81 556 kronor samlades in till Barncancerfonden.

Plocka solrosor och bidra du också

Solrosfältet står i blom från sena juli och ända in i oktober. I fältet hittar du allt du behöver: instruktion om hur du märker din swish, swishnummer och en lånesekatör ifall det skulle vara så att du inte har med dig en egen sax. Sedan när du kommer hem rekommenderar Erika och Karin på Ryftes att du gör långa snitt i stjälken och sätter dem i ljummet vatten, så håller solrosorna sig fina och fräscha längre.

Solrosorna växer på fältet bredvid Fole Missionshus. Du kan hålla utkik på @Ryftes på instagram för uppdateringar om när det blommar.

Bidrar till Agenda 2030 genom mål

Globala målen, Mål 3, God hälsa och välbefinnande

Linje